понеделник, 18 април 2011 г.

Отпечатък

Покрай mролетното почистване, прекрасните празници, които започнаха от вчера, работа, пътувания и всички други текущи задачи, тази седмица почти не ми остана свободно време. Все пак макар и набързо успях да направя една картичка.
Когато видях предизвикателството на Greta при Картичкофурии - "Кръг в квадрат и пеперуда", първата асоциация, която направих беше, че квадратът е прозорец към реалността, кръгът - кръговрата на живота, а пеперудата - вечният стремеж на човека към съвършенство и красота.
Самата пеперуда е едно олицетворение на пътя от мечтата към реалността. Както знаем тя преминава през пълна метаморфоза "яйце-гъсеница-какавида-пеперуда" докато достигне съвършенния си вид и тогава се сблъсква с реалността, че животът и в красивата обвивка е твърде кратък. Но макар и за малко на този свят, тя оставя своя отпечатък в съзнанието на човек и затваря кръговрата. Отпечатък, които ни води към реализиране на мечтите и желанието да живеем в красота.Извинявам се за качеството на снимките, но по това време на денонощието не можах да изкарам по добри.

Няма коментари:

Публикуване на коментар