петък, 30 март 2012 г.

Star book

Предизвикателството на Дони ме провокира да направя един паралел между "изонита" и геометрията. Както знаете в основата си техниката "изонит" е чиста геометрия. За целта направих няколко изображения на геометрични фигури и ги събрах в малка книжка.За да е в духа на предизвикателството, направих "Star book". Моята звезда е малка само с пет лъча.











На корицата сложих бащата на геометрията - Питагор.

А сега да надникнем и да видим какво има вътре.


От първите две странички ни се усмихват две напълно еднакви окръжности, вписани в еднакви многоъгълници, но нагиздени в различна премяна.Запълнени са с равен брой и еднакви по дължина хорди, но се различават освен по цвета и по началната точка, и посоката на въртене на конеца. Симпатично нали? Еднакви са, а изглеждат толкова различни. Има още доста възможности, но времето не ми позволява да илюстрирам всичките, затова ще си оставя място в книжката за допълване







Нататък търсят своето място квадратчета, триъгълници, ромбчета и др:) Възможности да искаш.И тъй като вариантите са много, оставям темата отворена, ще има продължение. Пред себе си отправям предизвикателството да илюстрирам и допълвам различни начини за запълване на една и съща геометрична фигура, и  да направя томчета на книжката. Готовите неща ги изпращам в Игра 36 - Геометрия   .
Желая ви слънчево време през почивните дни, много усмивки и ползотворна почивка.
















9 коментара:

  1. Силве, идеята ти много ми харесва, изпълнението също. Ще чакам продължението, поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Това са страхотни неща.Изонитът като геометрия много ми харесва.Желая ти успех и също ще чакам продължението!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Думите са малко!Изключително впечатляващо, за мен е чест че съм те вдъхновила за такива произведеня! ПОздравления за старанието.Радвам се от сърце че се включи в играта, Благодаря ти искрено Силве!... А максимата до Питагор е една отлюбимите ми:-)

    ОтговорИзтриване
  4. Силве, направо ме остави без думи..Прелестна идея с чудесно изпълнение и възможност за продължение безкрайно..
    Изонитът винаги много ме е привличал и ще се радвам някой път да се престраша да пробвам..А до тогава ще се възхищавам на твоите прекрасни творения и уникално чувство за геометрия.. УСПЕХ и ПОЗДРАВИ!

    ОтговорИзтриване
  5. Много интресно презареждане,желая успех в бъдеще и поздарвления за добрата работа!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Толкова е красива тази колекция! Не съм си и подозирала, че някога ще ми хареса нещо, свързано с геометрията ;)

    ОтговорИзтриване